Regio Oost- en West-Vlaanderen

Lotgenotenbijeenkomst op zaterdag 12 september 2020 (onder voorbehoud)

Jaarlijkse ‘Boottocht op de Gentse binnenwateren’

 Net zoals de vorige jaren gaan wij er terug een mooie namiddag met onze CMP vrienden en - lotgenoten van maken.

Meer info en inschrijven volgt in de volgende Nieuwsflash en op deze website.

Indien de regering en de nodige instanties dit toelaat gaat de boottocht door.

Wij duimen er alvast voor!


Verslag vorige pleziervaart vanuit Portus Ganda op 07 september 2019

Dit, anders dan anders, lotgenotencontact op en naast de Gentse wateren, werd terug door alle CMP Vlaanderen deelnemers zeer positief ervaren. Er waren zelfs enkele deelnemers die op deze wijze voor de eerste maal met CMP Vlaanderen kennis maakten. Zij kwamen om meer info te krijgen over hun recent gestelde ziekte diagnose. Deze personen gingen met een veel geruster gemoed naar huis want ze hoorden hun mogelijks ziekteverloop eens van mensen die het zelf meemaken en niet van een dokter. Zo zien we nog maar eens dat we het nuttige aan het aangename kunnen paren en het lotgenotencontact zeker zijn nut heeft voor iedereen die hiervoor open staat.

Hieronder krijgen jullie een verslag van een deelnemer van de boottocht en lotgenoot binnen CMP Vlaanderen

Op 7 september ll. was het weer zover. Die dag was er terug het jaarlijks initiatief, al het vierde op rij, om met vrijwillige schippers een pleziervaart te maken op de Gentse binnenwateren.

De weergoden waren ons gunstig gezind, want het stopte met regenen, toen de 18 boten vertrokken voor een boottocht op de Gentse binnenwateren richting Gentse haven. 70 deelnemers, lotgenoten van CMP Vlaanderen en Hodgkin en Non Hodgkin en hun familieleden, waren uit Vlaanderen naar de Portus Ganda gekomen met de bedoeling te genieten van dit initiatief.

Het geluk ligt soms in kleine dingen waar je als patiënt of partner – want zo voelen wij ons allemaal een beetje – zelden bij stilstaat. Wel, deze ervaring was er zo één.

Via de draaikom aan de Dampoort voeren we richting het kanaal Gent-Terneuzen, langsheen o.a. het vernieuwde winkelcentrum Dok Noord en de bouwprojecten aan de andere kant (Afrikalaan) onder de Muidebrug, het kanaal binnen. Af en toe een beetje wachten op de instructies van de havenmeester en dan weer verder varen tot aan de Meulestedebrug. Ondertussen genoten wij van het lekker wijntje dat ons werd aangeboden door’ kapitein’ André en zijn gastvrije vrouw Chris van ‘de Special One’. Ter hoogte van het ontmantelingsbedrijf van oude boten kregen we de opdracht terug te keren. Zonder het te beseffen (we hadden zowat anderhalf uur gevaren) maakten de 18 boten rechtsomkeer en begon de terugvaart.

Nadat de boten hadden aangemeerd, werden we verwacht in de cafetaria van het zwembad Van Eyck. Daar kregen we lekkere broodjes en een drankje naar keuze aangeboden. Dit was een ideale sfeer voor een gezellige babbel onder de lotgenoten.

Het werd muisstil toen Jean-Pierre, de voorzitter van Hodgkin en Non Hodgkin, even om stilte vroeg. Hij dankte in naam van zijn lotgenotengroep en in naam van Marijke, voor onze CMP Vlaanderen lotgenotengroep, de verantwoordelijke van de stad Gent, de havenmeester, de schippers en alle medewerkers voor dit fantastisch evenement dat hopelijk volgend jaar herhaald wordt.

Michel De Buck,

 • Gezocht !

  Medewerkers voor CMP Vlaanderen

  Lees meer
 • GIFTEN : fiscaal attest

  Elke gift gelijk aan of groter dan 40 euro aan CMP Vlaanderen kan recht geven op een fiscaal attest.

  Lees meer
 • Risicopatiënt en vaccinatie

  Lees meer
 • Waar kan je om hulp vragen?

  Overzicht waar onze Lotgenoten met Multiple Myeloom of Waldenstrom Hulp kunnen vragen.

  Lees meer
 • BLOG leven met MM

  Lees meer
Archief
Bestanden voor onze medewerkers
Doe een gift
Steun CMP Vlaanderen vzw
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in op onze CMP Nieuwsflash en blijf op de hoogte van al onze artikelen

Mgus sinds 2004, sinds kort stijging van de eiwitten, toename klachten met oa. infecties, koorts, botpijnscheuten en gewicht verlies van 25 kg op 3 maanden. Sinds kort asymptotisch myeloom.
Kris
De pessimist klaagt over de wind de optimist verwacht dat die draait en de realist stelt de zeilen bij.
Suzzy
Met geluk is het net als met gezondheid: als je er niets van merkt, betekent dat dat het er is.
Jozef
De ziekte is vernoemd naar de Zweedse internist J.G. Waldenström.
Andy